Volg ons op sociale media

ICTWaarborg start samenwerking met NEN

Geplaatst op 2 april 2019 om 11:10

ICTWaarborg start samenwerking met NEN

NEN is het Nederlandse Normalisatie Netwerk. De rol van NEN is om de ontwikkeling en de toepassing van normen te faciliteren. Deze normen zijn geen wetten maar formele afspraken. Een voorbeeld hiervan zijn de normen die helpen bij de implementatie van de AVG.

ICTWaarborg behartigt de belangen van vele partijen in de ICT-branche, waar ook de AVG een grote rol speelt. ICTWaarborg en NEN starten een samenwerking om elkaar te versterken op het gebied van informatiebeveiliging.

NEN en AVG
Iedereen die gebruik maakt van IT moet nadenken over maatregelen om informatie te beveiligen. Eén van de belangrijkste normen op het gebied van informatiebeveiliging is ISO 27001. Deze mondiale norm beschrijft managementsystemen voor informatiebeveiliging en is een belangrijk instrument om invulling te geven aan wet- en regelgeving en AVG. Op de website van NEN vindt u meer informatie over hoe normen kunnen ondersteunen in de dagelijkse praktijk.

Voordeelprogramma
De start van de samenwerking wordt ingeleid met deelname van NEN aan het voordeelprogramma. Als deelnemer van ICTWaarborg biedt NEN u de kans om uw informatiebeveiligingssysteem volgens deze norm in te richten tegen gereduceerd tarief. Deelnemers van ICTWaarborg kunnen dit vinden via het Voordeelprogramma. 

Kennissessie
Wilt u meer weten over hoe normen kunnen helpen bij de implementatie van de AVG? Kom dan naar de gratis kennissessie die NEN speciaal voor de deelnemers van ICTWaarborg organiseert. Deze kennissessie wordt op 4 juni georganiseerd en vindt plaats bij NEN. Tijdens deze kennissessie zal Theo de Breed (NEN docent ISO 27001: informatiebeveiliging) u meenemen in dit onderwerp.

Deelnemers van ICTWaarborg kunnen zich kosteloos aanmelden voor deze kennissessie. Bent u nog geen deelnemer? Klik dan hier om u aan te sluiten of neem contact met ons op via 0887730073 of via info@ictwaarborg.nl

Meer nieuws & blogs, april 2019

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73