Volg ons op sociale media

Toegang tot internet en ICT-infrastructuur moet blijven

Geplaatst op 20 maart 2020 om 16:00

Toegang tot internet en ICT-infrastructuur moet blijven

Verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen zijn momenteel al in lockdown. Er dient rekening te worden gehouden met het scenario van geheel Nederland in lockdown. Juist dan hebben we de ICT hard nodig. ICTWaarborg maakt zich hard voor de ICT. De ICT-branche is momenteel voor Nederland essentieel en van groot belang.

De toegang tot het internet en het hebben van een goede ICT-infrastructuur zijn op dit moment cruciaal. Het is voor veel bedrijven, de pers en particulieren ondenkbaar dat dit in deze onzekere tijden wegvalt. Daarom is het kritiek dat wij verbonden blijven om zodoende op de hoogte te zijn en elkaar te houden van alle ontwikkelingen.

ICT is door ons kabinet als één van de vitale processen aangemerkt, echter valt de beroepsgroep ICT nog niet onder één van de cruciale beroepsgroepen. Dit dient gewijzigd te worden!

ICTWaarborg, de brancheorganisatie voor ICT-bedrijven, heeft dan ook via bijgaande brief minister Koolmees verzocht om de beroepsgroep ICT als een cruciaal beroep aan te merken. Niet alleen om ervoor te zorgen dat deze beroepsgroep gebruik kan maken van kinderopvang, maar juist om ervoor te zorgen dat deze beroepsgroep hun werkzaamheden kan blijven uitvoeren óók in het geval van een eventuele lockdown. De toegang tot het internet en een goed werkende ICT-infrastructuur en hulp en ondersteuning daarbij zijn van wezenlijk belang. Met name nu een groot deel van Nederland onverwacht thuis werkt dienen we Nederland draaiende te houden. Het is ondenkbaar wat er zou gebeuren als een volledige en voortdurende toegang tot internet en ICT-faciliteiten weg valt. Daarom is het van groot belang dat de ICT beroepsgroep wordt gekenmerkt als cruciaal beroep.

Lees hier de brief.

Meer nieuws & blogs, maart 2020

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73