Volg ons op sociale media

Is videomarketing een leuk speeltje of een effectief middel?

Geplaatst op 13 mei 2020 om 09:45

Ik krijg deze vraag vaak en in verschillende vormen. Een beetje een bedrijfsvideo kost zo’n 1500 – 2000 euro en best wat (voorbereidings)tijd. Toch is video een steeds belangrijker medium om het verhaal van je organisatie, product, dienst of noviteit opvallend en effectief te vertellen. Daarvoor zijn meerdere redenen. Overigens hoef je niet altijd dure videoproducties te kiezen. Ook zakelijk vloggen kan een zeer effectief middel zijn om je klanten en prospects te instrueren, kennis over te dragen of iets te demonstreren. In een tijd waarin mensen niet meer zo intensief lezen wel zo handig. En je boodschap valt veruit veel meer op in social kanalen!

Laten we beginnen met het belang van video in het aankoopproces. U kent vast de vele consumentenvideo’s waarin producten worden gedemonstreerd. Een zeer belangrijk medium in de aankoopbeslissing. Maar ook een belangrijk middel in de strijd om de zoekers. Want naast de video zelf is ook de zoekmachinemarketing achter videomarketing zeer belangrijk. Niet voor niets is YouTube van Google. De verwachting is dat in 2020 82% van het internetverkeer uit video komt!!!

Als we dan toch met cijfers strooien, video wordt 1200% vaker gedeeld dan andere content, 90% van videokijkers geeft aan dat de producties helpen bij het maken van de keuze en 64% van de kopers geeft aan een product aan te schaffen na het kijken van een video.

Ik hoor u denken: ja maar dat is consumentenmarketing. Dat klopt en daar kunt u dus zakelijk heel veel van leren en handig gebruik van maken. Want als u de slag om de videomarketing mist is mijn aanname dat uw concurrent er gretig zijn voordeel mee zal doen. Ik wel in ieder geval ???? 

In dit artikel handige tips, cijfers en manieren om video zo in te zetten dat u veel meer traffic genereert, video gebruikt om gekwalificeerde afspraken te maken, uw bedrijf veel meer op te laten vallen, uw branding te verstevigen en uw merkbeleving meer kracht bij te zetten. Video mag gewoonweg niet meer ontbreken in uw contentstrategie. Ook en vooral niet in B2B.

Meer nieuws & blogs, mei 2020

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73