Volg ons op sociale media

Stappenplan gevolgen uitspraak Privacy Shield

Geplaatst op 3 augustus 2020 om 11:25

Eerder berichtten wij al dat het Privacy Shield ongeldig is verklaard. In dit artikel leggen wij uit wat u op dit moment kunt doen om de gevolgen van deze uitspraak in kaart te brengen en de stappen die u dient te nemen.  

1. Allereerst is het belangrijk dat u in kaart brengt wie uw (sub)verwerkers zijn. Als het goed is heeft u dit al in kaart gebracht in het verwerkingenregister. Controleer wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt en bekijk of er nog nieuwe (sub)verwerkers sinds de laatste update zijn bijgekomen. 

2. Check vervolgens of er (sub)verwerkers van buiten de EER zijn. Ook dit behoort in het verwerkingenregister te zijn. Controleer ook de Europese ontvangers van persoonsgegevens de verwerking daadwerkelijk binnen de EER uitvoeren.  

3. Verwerk persoonsgegevens zoveel als mogelijk binnen de EER. Het beste advies is om alle persoonsgegevens binnen de EER te verwerken. Hiermee bent u direct van alle nadelen verlost en u kunt dit marketingtechnisch in uw voordeel gebruiken. 

4. Werk uw privacyverklaring bij. U dient betrokkenen te informeren over het al dan niet verwerken van persoonsgegevens buiten de EER.  Tevens moet u informatie verschaffen over de manier waarop er voor die doorgifte voor een passend beschermingsniveau gezorgd wordt. Pas de informatie in de privacyverklaring zo aan dat duidelijk is dat u op de hoogte bent van de Schrems II uitspraak en informeer helder dat hieraan gewerkt wordt. 

5. Blijf geïnformeerd. Houd onze nieuwsbrieven en nieuws vanuit de toezichthouder in de gaten. 

Meer nieuws & blogs, augustus 2020

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73