Volg ons op sociale media

Meer tijd voor persoonlijke dienstverlening.

Geplaatst op 2 december 2020 om 11:40

Het Nederlandse bedrijf CPC Computers is een middelgrote automatiseerder gevestigd in Kerkrade in Zuid-Limburg. Directeur Hans Bulkens durfde meer dan 26 jaar geleden de stap naar het zelfstandig ondernemerschap te zetten. Met zijn jarenlange ervaring in de ICT-sector, zowel bij zakelijke als ook bij particuliere klanten, zorgt hij samen met zijn vijf medewerkers voor het midden- en kleinbedrijf in zijn regio. Bulkens maakt al enkele jaren met succes gebruik van het ITscope platform en vertelt in een interview over wat de samenwerking betekent voor zijn bedrijf en welke uitdagingen de ICT-branche in de toekomst te wachten staan.  

Wat was voor u de reden om over de optimalisatie van uw inkoop na te gaan denken? Waarom heeft u uiteindelijk voor ITscope gekozen? 

Vroeger haalden we onze prijs- en voorraadgegevens rechtstreeks van TechData, Ingram, ALSO en Copaco en gebruikten we ook een online-programma uit Nederland - Martinic. Enkele jaren geleden maakten we dan kennis met het platform van ITscope, tijdens een bezoek aan CEBIT. We waren direct overtuigd door het feit dat we de voorraden van meer dan 400 andere leveranciers uit heel Europa konden bekijken, naast de distributeurs uit Nederland, die we natuurlijk al kenden; zonder extra kosten hiervoor te moeten betalen. Transparante prijzen en voorraden waren twee belangrijke factoren en daarom hebben we vrij snel gekozen voor het ITscope-platform. Wanneer we onze Nederlandse klanten bedienen, bestellen we meestal via de Nederlandse distributie. Maar als een artikel daar niet op voorraad is, vinden we via ITscope altijd wel een passend alternatief. En voor onze Duitse klanten is het natuurlijk leuk als bijvoorbeeld het toetsenbord van het notebook ook in het Duits is. In dit geval vallen we graag terug op onze Duitse leveranciers. 

Hoe is het inrichten van het platform in het begin verlopen? Waren er technische of organisatorische obstakels?

De afstemming met de distributeurs was in het begin wat lastig. Meestal gaan de distributeurs ervan uit dat de resellers alleen in de betreffende webshops van de distributeurs willen inkopen. Maar toen dit eenmaal was opgehelderd, ging alles heel snel. De opzet van en naar ITscope zelf is gerealiseerd in nauwe samenwerking met een externe dienstverlener. De aansluiting op ons ERP-systeem (Uniconta) ging super. Niet in de laatste plaats omdat de aangeboden documentatie door ITscope volledig was, wat betekende dat de ontwikkeling en inrichting zonder problemen verliep.  

Voor welke uitdagingen staat u in het dagelijks leven, met name op het gebied van distributie en de huidige situatie met Corona?

Corona had een sterke invloed op de distributie: we waren op een gegeven moment bijvoorbeeld in de situatie dat webcams niet meer leverbaar waren, wat alleen maar logisch was, omdat iedereen vluchtte naar zijn of haar thuiskantoor. Hierdoor waren veel producten natuurlijk slechts in beperkte hoeveelheden beschikbaar en dit is ook meteen een duidelijk voordeel bij het gebruik van ITscope. De lijst met distributeurs uit heel Europa geeft namelijk een heel goed beeld van de actuele voorraad situatie en zelfs in tijden van crisis kan men nog steeds profiteren van de prijstransparantie en inzicht in de voorraden van de verschillende leveranciers. 

Laten wij het even hebben over prijstransparantie en beschikbaarheden: hoe profiteert u hiervan bij CPC Computers?

Neem bijvoorbeeld spare parts voor HP-servers: Hierbij bestaan er grote prijsverschillen tussen de leveranciers. Als ik deze spare parts in Nederland zoek, zijn deze vaak duurder dan wanneer ik ze in Duitsland bestel. Dit zijn dan goede argumenten om te onderhandelen over een betere prijs. Prijstransparantie biedt ons dus simpelweg commerciële voordelen. Real-time prijzen zijn voor ons ook een belangrijk voordeel, dat ons zo alleen ITscope kan bieden. En natuurlijk is de beschikbaarheid van de producten ook heel belangrijk: soms zijn de producten gewoon niet verkrijgbaar bij onze gebruikelijke leveranciers en in dat geval kan ik heel flexibel overstappen naar andere leveranciers. 

Automatisering van bedrijfsprocessen is een van de belangrijkste doelstellingen van ITscope. Welke verwachtingen hebben uw klanten hieromtrent?

Hier bij CPC Computers onderscheiden wij twee soorten klanten: De eerste klant is extreem onafhankelijk, wil alles zelf inkopen, zoveel mogelijk zelf installeren - voor hem is het beste alles geautomatiseerd. Voor dit soort klanten zijn vooral prijsvergelijkingen en probleemloze koppelingen van belang. De volgende klant heeft echter totaal andere prioriteiten: deze klant werkt graag samen met een lokale dienstverlener en voor hem is de prijzenoorlog veel minder belangrijk. Dit type klant wil graag persoonlijke begeleiding en hecht veel meer waarde aan een kwalitatief goede service dan op de uiteindelijke prijs. Door onze bedrijfsprocessen steeds meer te automatiseren, kunnen wij beide klantgroepen helpen en ons tegelijkertijd meer concentreren op onze core business - namelijk het leveren van servicegerichte dienstverlening en goed en eerlijk advies aan onze klanten. 

Meneer Bulkens, hartelijk dank voor uw tijd en het boeiende inzicht in de alledaagse gang van zaken binnen uw onderneming. 

 

ITscope: Het commerciële B2B platform voor het ICT-kanaal 

Het ICT-platform van ITscope is er voor alle Europese automatiseerders en resellers die hun inkoop- en verkoopprocessen willen vereenvoudigen, verbeteren en vooral ook versnellen.

Al meer dan 7.800 resellers regelen regelmatig hun ICT-aankopen via ITscope. Met goede reden: ITscope biedt dagverse en vaak ook realtime prijs- en voorraad overzichten van meer dan 370 leveranciers in de ICT-branche, aangevuld met handige digitale tools voor het optimaal op elkaar afstemmen van verkoop- en inkoopprocessen; en dit allemaal met een SingleSignOn!

Automatiseer uw inkoop- en verkoopprocessen!

Test ITscope vrijblijvend voor 30 dagen, met alle tools en zonder verborgen kosten.

 

Meer nieuws & blogs, december 2020

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73