Volg ons op sociale media

Partnerblog HP

Geplaatst op 17 maart 2021 om 09:30

“Bij HP vinden we het belangrijk om blijvende positieve veranderingen op gang te brengen voor de planeet, mensen en gemeenschappen.”

“We willen met HP een positieve impact op de planeet, mensen en gemeenschappen maken”, vertelt Christina Geierlehner, Sustainability Manager Benelux bij HP. “We willen niet alleen werken aan een beter milieu, maar ook aan betere omstandigheden voor mensen en hun leefgemeenschappen. We zetten ons in voor betere werkomstandigheden en hogere levensstandaarden en daarin willen we bovendien transparant zijn. Jaarlijks brengen we een ‘Human Rights Progress Report’ uit, naast ons reguliere Sustainable Impact Report.”

De hoge prioriteit die HP geeft aan duurzaamheid wordt onderschreven door prestigieuze keurmerken. Zo kende het gezaghebbende platform EcoVadis HP de Platinum-status toe, als erkenning van het feit dat HP behoort tot de 1 procent duurzaamste producenten van computers en randapparatuur. Met een recordaantal Gold-beoordelingen van EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) is het PC-portfolio van HP bovendien het duurzaamste van alle grote aanbieders. Volgens Christina is duurzaamheid voor HP dan ook veel meer dan een 'trendy topic'. "HP is al sinds de oprichting leidend in duurzaamheid en wil dat ook zijn. Wij waren bijvoorbeeld de eerste in de markt die een compleet rapport publiceerde over onze koolstof- en watervoetafdruk. Bovendien besteden we zeer veel aandacht aan verantwoordelijkheid in de supply chain. Bij HP vinden we het belangrijk om langdurige positieve veranderingen op gang te brengen. Daarbij onderscheiden we vandaag de dag in onze duurzaamheidsstrategie drie pijlers: Planet, People en Community."

Planet

Binnen de pijler Planet wil HP de eigen organisatie ingrijpend transformeren om een bijdrage te kunnen leveren aan een efficiëntere, circulaire en koolstofarme economie. "Belangrijke aspecten in dit verband zijn verpakkingen en recycling. Zo willen we tot 2025 de hoeveelheid plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik reduceren met 75 procent en 30 procent gerecyclede kunststof gebruiken in onze Print en Personal Systems-producten. Verder willen we in algemene zin schuim en plastic in verpakkingen zoveel mogelijk vervangen door duurzame vezels.  Zoals molded pulp cushion, een materiaal dat gemaakt is van gerecycled papier en karton. Wij zetten ons ook sterk in op recycling van onze hardware en supplies. Het beschermen en herstellen van bossen is ook een prominent doel. Met de Arbor Day Foundation zullen we tegen het einde van dit jaar 1 miljoen bomen hebben geplant. Bovenop dat aantal wordt voor elke HP medewerker ook nog een extra boom geplant." 

People 

Bij de pijler People draait het vooral om het stimuleren van diversiteit en inclusiviteit, aldus Christina. "Niet alleen binnen HP maar ook overal in onze keten, bij onze partners en leveranciers. We willen dat iedereen gelijk wordt behandeld, eerlijk en met waardigheid en respect. We controleren partners en leveranciers daarop en vragen om maximale transparantie. Ook willen we mensen in de keten helpen competenties en vaardigheden te ontwikkelen en dwangarbeid en buitensporige werktijden bestrijden. In dit kader hebben we tegelijk met ons reguliere Sustainable Impact Report voor het eerst ook een Human Rights Progress Report gepubliceerd." 

Community 

De pijler Community is erop gericht de vitaliteit van lokale gemeenschappen te verbeteren. "Met dat doel maken we veel werk van educatie. Ons streven is dat we in 2025 beter onderwijs bieden voor 100 miljoen mensen. Om dat te realiseren, zetten we ons online learning platform in, HP LIFE, met gratis cursussen voor iedereen. Ik ben momenteel in gesprek met Nederlandse organisaties om daar invulling aan te geven. Daarbij gaan we ons ook inzetten om mensen te helpen ondernemerschap te ontwikkelen en succesvolle bedrijven te starten. Op een meer bescheiden niveau hebben we eveneens initiatieven waarbij HP medewerkers bijdragen aan de leefbaarheid van hun directe omgeving."

Samen de klant bewust maken van duurzame keuzes

Partners van HP kunnen veel voordeel hebben bij de inspanningen van HP op het gebied van duurzaamheid. Duurzaamheid wordt immers steeds belangrijker in de koopbeslissing van klanten. HP heeft berekend dat 1,6 miljard dollar van de jaar omzet direct is aan te wijzen aan de keuzes en strategie op het gebied van Sustainable Impact. Ter ondersteuning is er bijvoorbeeld een toolkit waarin partners alle resources op het gebied van duurzaamheid op één plek kunnen vinden, inclusief kant en klare marketingmaterialen en het nieuwe Sustainability Report 2019. Ook ondersteunen we onze partners met events en webinars. Daar gaan we op zoek naar de duurzaamheidsbehoefte van klanten. Wil een klant bijvoorbeeld de CO2-uitstoot helpen verlagen of wil hij objectieve duurzaamheidscertificeringen? Wij helpen onze partners deze behoefte te begrijpen en erop in te spelen.” 

Lees meer over HP’s initiatieven op het gebied van duurzaamheid op deze website of bekijk hier het HP Sustainable Impact Rapport 2019 of het filmpje over het plastic project in Haiti. 

Meer nieuws & blogs, maart 2021

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73