Volg ons op sociale media

Bespaar 100-den euro’s op je AOV met dit rekenvoorbeeld

Geplaatst op 19 juli 2021 om 11:00

De premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandige ICT’ers is het scherpst bij Allianz. Movir en Avero Achmea komen als tweede en derde uit de bus. Deze conclusie trekt onze partner Yezzer, vergelijker van zakelijke verzekeringen, op basis van een eerstejaars premievergelijking van 9 grote verzekeraars. Bespaar zelf ook op je AOV en bereken je AOV premie bij Yezzer.  

Zelfstandige ICT’ers betalen gemiddeld het minst bij respectievelijk Allianz, Movir en Avero Achmea. Annette Wassenaar van Yezzer‘Net zoals eigenlijk bij alles, loont het echt om te vergelijken. Want deze verschillen gaan niet over tientjes. Tussen de nummer 1 en nummer laatst van onze lijst zit €57,- netto per maand. Bij sommige verzekeraars krijg je wel als extra service bijvoorbeeld een preventiedienst en de ander niet. We hopen met dit onderzoek duidelijkheid voor ondernemers te scheppen over de premie van een AOV.’

Hoogte van premie bepalen 
Er zijn een paar knoppen waar je aan kan draaien om de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering omlaag te krijgen. Denk dan aan eigen risico als je spaargeld hebt, maar ook het verzekerd bedrag is de moeite waard om te onderzoeken. Als je vaste uitgaven voorspelbaar zijn, kan je kijken wat je echt nodig hebt bij arbeidsongeschiktheid. Dan zou je je verzekerd bedrag weer lager kunnen zetten. Wil je hetzelfde ‘verdienen’ als dat je nu doet, moet je je verzekerd bedrag hoger zetten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering goedkoper dan gedacht
Wat veel ondernemers niet weten is dat de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar is van de belasting. Afhankelijk van wat een ondernemer verdient mag 37,05% of 49,5% terug worden gevraagd van de inkomstenbelasting. Wassenaar: ‘Natuurlijk kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering geld. Maar het is een risico waar veel ondernemers rekening mee moeten houden. 50% van de ondernemers tussen 35 en 65 jaar is langer dan 90 dagen arbeidsongeschikt geweest. 14% is zelfs langer dan 5 jaar arbeidsongeschikt. Dan is een vangnet echt geen overbodige luxe.’

Meer nieuws & blogs, juli 2021

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73