Volg ons op sociale media

Masterclass RI&E (30-06)

Beschikt jouw bedrijf over een risico inventarisatie en -evaluatie (RI&E)? Wist je dat het hebben van een RI&E wettelijk verplicht is? Uit een door ons uitgevoerd onderzoek blijkt dat het overgrote deel van ondernemers in de ICT-branche niet over een RI&E beschikken. Het niet hebben van een RI&E kan beboet worden met € 3.000,-. Je kunt het risico lopen om geen RI&E te hebben. Want laten we eerlijk zijn, de kans op controle is niet groot. Waarom zou je, naast dat het wettelijk verplicht is, er dan toch een hebben?

Doet er zich onverhoopt een ongeluk voor waarbij er sprake is van letsel? Dan doet de ISZW altijd een onderzoek. Een van de eerste vragen zal zijn waar de RI&E is. Kun je deze dan niet tonen? Dan heb je wel een probleem. Verschillende letsels en oorzaken worden namelijk naast de boete van het niet hebben van een RI&E, fors beboet wanneer de organisatie niet kan aantonen dat zij geen arbobeleid voeren en maatregelen treffen om ongelukken te voorkomen. Om nu te weten welke maatregelen moeten worden genomen, is het uitvoeren van een RI&E noodzakelijk. 

Het hebben van een RI&E kan naast het voldoen aan wet- en regelgeving en dus het voorkomen van boetes, nog meer opleveren. Namelijk een gezonde en veilige werkomgeving. Dat zorgt weer voor minder of zelfs geen ongevallen en ook een lager ziekteverzuim. Verder zorgt het voor beter gemotiveerde werknemers wat weer kan leiden tot een hogere arbeidsproductiviteit. 

Zelf een lijstje van internet plukken en deze invullen? Dat zal niet leiden tot een goed en deugdelijke RI&E. Naast dat je zelf een beetje blind bent geworden voor de risico’s in jouw bedrijfspand, is er ook specifieke kennis vereist voor het uitvoeren van een RI&E. 

Programma 

Wij hebben deze Masterclass buiten de file’s om gepland voor u. Wij starten namelijk om 11:00 uur tot 14:00 uur. Tussendoor kunt u genieten van een heerlijke lunch. 

11.00 uur – 12:30 uur Masterclass
12:30 uur – 13:00 uur lunch
13:00 uur – 14:00 uur Vervolg Masterclass

Na het volgen van deze Masterclass ontvang u een certificaat. De Masterclasses van ICTWaarborg zijn enkel toegankelijk voor deelnemers van ICTWaarborg.

Locatie

ICTWaarborg
Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

U kunt op onze locatie gratis parkeren. 

Kosten

U ontvangt na het volgen van iedere Masterclass een certificaat van deelname. 
De kosten bedragen € 220,- excl. BTW per Masterclass per persoon. Dit bedrag is inclusief lunch, locatiekosten en lesmateriaal.

U ontvangt bij aanmelding aan deze Masterclass de betreffende factuur. Wij rekenen op uw komst. Restitutie bij afmelding is dan ook niet mogelijk. Deze Masterclass heeft doorgang wanneer minimaal 4 deelnemers deel zullen nemen.

Aanmelden voor de Masterclasses kan via deze link of door telefonisch contact met ons op te nemen via 088 77 300 71 of via info@ictwaarborg.nl

Meer informatie vindt u in ons extranet.

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73